KIND 2010-2011

DE SPELLETJES DIE KINDEREN SPELEN, ALLEEN, IN HET DONKER

foto: Kamerich & Budwilowitz – EYES2

“Wij zijn kinderen die niet echt meer bestaan. Tenminste niet meer op deze wereld. Wij hebben een andere wereld. Onder de grond, achter de spiegel. Net buiten je bereik en buiten je bewustzijn. Bedenk zelf maar waar wij wonen. Wij verklappen het toch niet. Wij spelen een toneelstuk waarin we ons verhaal vertellen. Want dat is wat wij moeten doen. Wij vertellen steeds opnieuw ons verhaal. Voor altijd, steeds weer en weer. En daar hebben we jou voor nodig…”

Wat is er veiliger en vertrouwder dan een kinderkamer? Betreed de onschuldige wereld van een kind, waar fantasie een wonderlijk en duister randje krijgt.

KIND is een familievoorstelling geproduceerd door BonteHond en gespeeld door 7 kinderen uit Almere tussen de 8 en 13 jaar, over de fantasiewereld die kinderen soms betreden om hun eigen wereld te ontvluchten. Een wereld met een duister randje die niet helemaal blijkt te zijn wat hij lijkt.

Te zien in de theaters van 30 oktober 2010 tot en met 8 mei 2011.

CAST: Claartje Auf dem Brinke, Dymphe Mensink, Hymke Theunissen, Kasper Hermsen, Jubin Zabihi, Noa Arman, Rixt Bilker

concept & regie: Alexandra Broeder – tekstbijdragen & assistentie: Jorieke Abbing – vormgeving: Sacha Zwiers – lichtontwerp: Gé Wegman – geluidsontwerp: Wessel Schrik – dramaturgie: Simone Hogendijk – illusies: Woedy Woet – techniek: Siemen van de Werf en Maarten de Rooij – regie assistentie (stage): Marieke Dijkwel – productie: Roos van Kooy – scenefotografie: Annette Kamerich + Peter Budwilowitz, EYES2 – video: Judith Hofland – spel video Eva Zwart – coaching: Joop Kuyvenhoven

Met dank aan Marike op den Akker, Willeke van Wijk, Corrosia! Almere en de ouders van alle meespelende kinderen.

Zowel de Volkskrant als het NRC gaf KIND vier sterren. Lees hier de recensie in de Volkskrant door Annette Embrechts.

Advertenties