Nature or Nurture

ONSCHULDIG KINDERSPEL, EEN VOLWASSEN NACHTMERRIE

foto: Kamerich & Budwilowitz – EYES2

De kinderen zijn naar bed gebracht, de monsters uit hun kamer gejaagd en het slaapliedje is gezongen. De avond kan beginnen. Vrienden komen langs en onder het genot van een goed glas wijn worden interessante grote-mensenzaken besproken. En terwijl het later en later wordt gaat de avond over in de nacht, realiteit in dromen en het gedrag dat wordt vertoond is niet langer voor kinderogen bestemd.
Maar wat kinderen niet zien, kunnen zij wel horen.
De monsters van onder hun bed bevinden zich nu beneden. Een te schelle lach van hun moeder, het breken van glas, harde muziek en een ruzie. Het is een wereld die zij niet herkennen en sluimerend tussen waken en dromen geven zij hier hun eigen betekenis aan.

En vanavond staan ze voor u, vier kinderen rechtstreeks uit hun veilige bedjes gekropen, om deze betekenis met u te delen. Wees alvast gewaarschuwd; na vanavond zal vadertje en moedertje spelen zijn onschuld voorgoed verloren hebben.

CAST 1: Moriah Dekker, Karsten Duyvis, Dorothy Heady-Carroll, Zoë de Jonge
CAST 2: Rosa in ’t Hout, Willemijn v/d Pijl, Jorrit van Poelgeest, Marieke v/d Steen

concept & regie: Alexandra Broeder – vormgeving: Sacha Zwiers – dramaturgie: Simone Hogendijk – regie-assistentie: Jorieke Abbing – klankontwerp: Wessel Schrik – lichtontwerp: Gé Wegman – fotografie: Annette Kamerich + Peter Budwilowitz, EYES2 – zakelijke leiding: Karin v/d Berg – productie: José van Beek – publiciteit: Floortje Kootte

Met dank aan alle ouders en Leyla Everaers.

Nature or Nurture tourde van 3 januari tot en met 24 april 2010. De voorstelling werd gespeeld door kinderen, maar de voorstelling was bestemd voor een volwassen publiek.

Advertenties